تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و hd

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و hd

دوربین‌های مداربسته از نظر ارسال سیگنال به دو گروه آنالوگ و دیجیتال (ip) تقسیم می‌شوند. دوربین های analog نیز شامل دو گروه آنالوگ و hd هستند. دوربین‌های آنالوگ، قدیمی‌ترین نوع دوربینهای مداربسته هستند که قیمت ارزانی هم دارند. دوربین های HD نسل جدید دوربین‌های آنالوگ هستند که کیفیت بهتری نسبت به نسل قدیمی ارائه می‌دهند و قیمت بالاتری نیز نسبت به آنها دارند. ما در این بخش می‌خواهیم تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و ahd را بررسی کنیم.

همانطور که گفتیم مدت زمان زیادی است که از فناوری analog در حوزه سیستم‌های نظارتی و امنیتی استفاده می‌شود. در حال حاضر از دوربین‌های آنالوگ قدیمی به ندرت استفاده می‌شود و نسخه جدید آن یعنی ای‌اچ‌دی (ahd) در حال گسترش است. اگر چه سیستم‌های دیجیتال یا تحت شبکه (Ip) نیز به سرعت در حال گسترش هستند که کیفیت بسیار مناسبی دارند.

 

عملکرد دوربین های مداربسته آنالوگ به چه صورت است ؟

در دوربین های آنالوگ هر چه تعداد خطهای افقی در یک تصویر بیشتر باشد، کیفیت بهتری خواهد داشت. بر روی دوربینهای analog hd امکان ضبط تصاویر مگاپیکسلی فراهم شده است. هر دو فناوری آنالوگ و hd از کابل کواکسیال جهت انتقال تصویر و از دستگاه dvr جهت ضبط استفاده می‌کنند. توجه داشته باشید که برای ضبط تصاویر به صورت HD نیاز است که از دستگاه HD DVR استفاده شود، در غیر اینصورت تصاویر دوربین‌ها با کیفیت آنالوگ ضبط خواهد شد.

مقایسه تصویر دوربین آنالوگ و hd

دوربین مداربسته  آنالوگ چه تفاوتی با دوربین ahd دارد؟

دوربین های مداربسته آنالوگ قدیمی که به آنها دوربین های تیوی لاینی هم می‌گویند، با استانداردهای تلویزیونی قدیمی مثل PAL و NTSD کار می‌کنند. به خاطر این شما می‌توانید تصاویر این دوربین‌ها را به صورت مستقیم از طریق تلویزیون مشاده کنید. اما مشکل اصلی این دوربین‌ها کیفیت پائین تصاویر آنهاست. با پیشرفت علم و امکان استفاده از فشرده سازی تصاویر پیش از ارسال و استفاده از سیستم‌های انتقال سیگنال چند لایه، سازندگان دوربین مداربسته، توانستند، دوربین‌های آنالوگ با کیفیت بیشتر تولید کنند که کیفیت تصویر بهتری نسبت به قبل داشتند. این دوربین ها با نام AHD یا Analog High Definition به بازار عرضه شدند.

دوربین مداربسته AHD یا analog high definition، ورژن جدید دوربین‌های آنالوگ قدیمی هستند که قابلیت ضبط تصیور با کیفیت HD را فراهم می‌کنند.این دوربین‌ها از یک استفاندارد با کیفیت نسبتاً بالا برای ضبط و انتقال سیگنال‌های ویدئویی استفاده می‌کنند.
فناوری AHD از سیستم‌های تلویزیونی دیجیتال (DTV) برای انتقال تصاویر دوربین‌ها استفاده می‌کند. در این فناوری داده‌ها به صورت آنالوگ منتقل می‌شوند، اما از کدگذاری‌های متفاوتی برای انتقال تصاویر با حجم بیشتر استفاده می‌کنند. در نتیجه تصاویر با کیفیت و روزولوشن بالاتر و بهتر ایجاد و ارسال می‌گردد.
انتقال تصاویر در سیستم‌های آنالوگ و AHD (انتقال از دوربین به DVR) از طریق کابل کواکسیال (RG58 و RG59) انجام می‌گیرد.

دوربین های آنالوگ قدیمی رزولوشن تصویر بسیار پائین دارند. پرکاربردترین رزولوشن این دوربین‌ها به شرح زیر است:

  • رزولوشن QCIF با ابعاد تصویر 120*176
  • رزولوشن CIF با ابعاد تصویر 240*352
  • رزولوشن D1 یا 4CIF با ابعاد تصویر 480*704 (ضبط 30 فریم در ثانیه)
  • رزولوشن 960H با ابعاد تصویر 480*960

این رزولوشن ها، کیفیت تصویری پائین‌تر از 0.5 مگاپیکسل هستند. اما دوربین‌های AHD تصاویر با کیفیت 1 و 2 مگاپیکسلی با رزولوشن 720p (1280*720) و 1080p (1920*1080) ارائه می‌دهند، که کیفیت قابل قبولی نسبت به دوربین‌های قدیمی است.

سه تکنولوژی دوربین مداربسته hd

مروری بر سیر تحول فناوری آنالوگ به HD

کیفیت پائین‌تر تصاویر در سیستم‌های آنالوگ در برابر دوربین‌های دیجیتال، شرکت‌های سازنده را بر آن داشت تا در پی راهکاری برای افزایش کیفیت تصویر (وضوح و رزولوشن بالا) در دوربینهای analog باشند. در نهایت با ایجاد تغییراتی در سیستم‌های آنالوگ، فناوری‌های جدیدی با عنوان HD-SDI، HD-CVI ، HD-TVI وAHD با کیفیت تصویر حداکثر 2 مگاپیکسل (720p تا 1080p) وارد بازار شد.
HD-SDI در سال 2011 معرفی شد و توانست کیفیت تصویر تا 2MP ارائه دهد. این فناوری علیرغم افزایش کیفیت، به دلیل قیمت بالای تجهیزات و متراژ پائین کابل کشی (100متر)، چندان مورد استقبال قرار نگرفت.
در سال 2012 دو تکنولوژی HD-CVI توسط شرکت داهوا(dahua) و HD-TVI توسط شرکت Techpoint وارد بازار شد. این دو فناوری نیز کیفیت تصویر 2 مگاپیکسلی ارائه می‌دهند. با این تفاوت که HD-CVI از انتقال تصویر تا 500 متر و HD-TVI تا 300 متر پشتیبانی می‌کنند. بعدها شرکت هایک ویژن، فناری HD-TVI را ارتقاء داد و نسخه جدیدی با نام Turbo HD را عرضه کرد که قابلیت انتقال تصویر تا 500 متر را دارد.
فناوری AHD در سال 2013 توسط شرکت Nextchip ارائه شد. این فناوری بسیار شبیه HD-CVI و HD-TVI عمل می‌کند. فناوری AHD ابتدا کیفیت تصویر با رزولوشن 1.4MP داشت، اما در نسخه جدید آن، رزولوشن 2MP ارائه شد. این فناوری نیز قابلت ارسال یا انتقال تصاویر بر بستر کابل کواکسیال تا 500 متر را دارد.

فناوری AHD قابلیت‌های بیشتری نسبت به دیگر فناوری‌های هم خانواده خود دارد. به صور مثال دوربین‌های HD-CVI قابلیت اتصال مستقیم به تلویزیون را ندارند، اما دوربین AHD می‌تواند به صورت مستقیم به تلویزیون متصل شود.(البته در صورتی که دارای خروجی H 960 باشد.)
مزیت دیگر دوربین های مداربسته ahd نسبت به hd-cvi این است که که ahd با سیستم‌های قدیمی آنالوگ مانند D1 و 960H سازگاری دارد.
دستگاه‌های ضبط تصاویر AHD (hd dvr) دارای قابلیت هیبریدی هستند. یعنی می توان به به صورت همزمان ، دوربینAHD و دوربین آنالوگ قدیمی را به آن متصل کرد. البته دستگاه‌های ضبط تصویر HD-TVI نیز با اضافه کردن یک چیپ، با سیستمهای آنالوگ قدیمی سازگار خواهند شد.

تفاوت رزولوشن دوربین های مداربسته آنالوگ و ahd

کد گذاری دوربین های مداربسته AHD به چه صورت است؟

کد گذاری دوربین مدار بسته AHD توسط چیپست هایی با عنوان AHD TX انجام می گیرد. چیپست AHD TX داده های دیجیتالی دریافتی از دوربین مدار بسته را با فرمت AHD کد گذاری می کند. دستگاه ضبط کننده (DVR) نیز توسط این چیپست کد گذاری را انجام می‌دهد و داده‌های دریافتی را جهت ضبط و پخش به صورت دیجیتال در می‌آورد.

چکیده

در بخش به تفاوت دوربین های آنالوگ و hd پرداختیم. همانطور که گفتیم دوربین های analog نسل اول دوربین های مداربسته هستند که کیفیت تصویر پائینی ارائه می‌دهند، اما قیمت بسیار پائینی هم دارند. دوربین های HD نسل جدید فناوری آنالوگ هستند و انتقال تصاویر آنها بر بستر کابل کواکسیال صورت می‌گیرد. hd-cvi، hd-tvi و ahd سه ورژن ارتقاء یافته analog هستند که کیفیت تصویر بالاتری (حداکثر تا 2 مگاپیکسل) ارائه می‌دهند. در ضمن امکان ارسال و انتقال اطلاعات تا فواصل طولانی (500 متر) بدون افت سینگال در فناوری‌های hd امکانپذیر است.

About امیر نظری

فعال در حوزه تولید محتوای تکنولوژی های حضور غیاب، کنترل تردد، دوربین مداربسته، تجهیزات بازرسی بدنی و بسیاری موارد دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *