با افزایش جمعیت و تعداد وسائل نقلیه، پارکینگها به بخشی مهم در کنترل ترافیک شهری تبدیل شده اند. در حال حاضر اکثر ادارات، مراکز تجاری و مجتمع های مسکونی به پارکینگ مجهز هستند. در ضمن در نقاط مختلف شهرها، پارکینگ های عمومی در حال ارائه سرویس به شهروندان هستند.
تردد بالای افراد و وسائل نقلیه در پارکینگ ها و همچنین شرایط خاص پارکینگها از جمله محیط تاریک (شدت نور کم) و سقف کوتاه، پتانسیل وقوع جرم در این مکانها را افزایش می دهد. بنابراین استفاده از سیستمهای نظارتی و حفاظتی در پارکینگ ها امری ضروری به نظر میرسد. تجهیز پارکینگ توسط سیستمهای مداربسته، امنیت بیشتری را برای افراد و وسائل نقلیه فراهم می آورد.
اما قبل از نصب و استفاده از دوربینهای مداربسته در پارکینگ باید از قوانین مربوط به استفاده از دوربینهای مداربسته بخصوص در مکانهای عمومی اطلاع یافته و موارد قانونی مربوط به استفاده از دوربینهای مداربسته را رعایت نمائید.
مزایا و کاربرد دوربین مداربسته در پارکینگ
۱- پیشگیری از وقوع جرم
وجود دوربین های مداربسته فعال در پارکینگ، تا حدودی از وقوع جرم (سرقت خودرو و لوازم داخل ان، دستکاری و آسیب به وسائل نقلیه، ایجاد مزاحمت برای افراد و …) جلوگیری می کند. مجرمین در صورت آگاهی از فعال بودن دوربین ها در پارکینگ، میل کمتری به انجام عمل مجرمانه خواهند داشت. در ضمن برخی از سیستمهای مداربسته امکان فعال سازی و یا ارسال اخطار و آلارم در هنگام وقوع موارد مشکوک را دارند.
۲- شناسایی سارقین و افراد خرابکار
در صورت وقوع هر نوع خرابکاری و سرقت در پارکینگ، اتفاقات رخ داده توسط سیستمهای مداربسته ثبت و ضبط می گردد و می توان با بازدید تصاویر ضبط شده، افراد مجرم را شناسایی و مورد پیگرد قرار داد.
۳- شمارش تعداد وسائل نقلیه ورودی و خروجی
با استفاده از دوربین های مداربسته دارای قابلیت تشخیص و شناسایی پلاک خودرو، می توان آمار دقیقی از تعداد ورودی و خروجی خودروها در پارکینگ بدست آورد.
۴- ثبت چهره اشخاص
برخی از دوربینهای مداربسته می توانند چهره کلیه افرادی که در محدوده دید آنها قرار می گیرند، را ثبت کنند. بنابراین می توانیم در کنار پلاک خودرو، تصویر چهره راننده را نیز داشته باشیم.
ویژگی های مهم دوربین مدار بسته پارکینگ
۱- نوع دوربین
بدلیل کوتاه بودن سقف اکثر پارکینگها، امکان دسترسی افراد متفرقه به دوربین مداربسته وجود دارد. با استفاده از دوربینهای مداربسته دام با هاوزینگ شیشه ای ضد ضربه، امکان آسیب رساندن به لنز دوربین و یا تغییر جهت دادن دوربین مداربسته وجود نخواهد داشت.
۲- کیفیت تصویر دوربین
به دلیل شرایط حساس موجود در پارکینگ بهتر است از دوربینهای مداربسته با کیفیت و وضوح تصویر مناسب (حداقل ۲ مگاپیکسل) استفاده گردد. هرچه رزولوشن دوربین مداربسته بالاتر باشد، امکان دسترسی به جزئیات دقیق تری از تصاویر امکانپذیر خواهد بود. برای داشتن تصاویر با کیفیت بالا در تمام مدت شبانهروز، بهتر است از دوربینهای مداربسته ۴مگاپیکسل (رزولوشن ۱۵۲۰*۲۵۹۲) استفاده گردد.
۳- دید در شب
معمولا میزان روشنایی پارکینگها کم است. بنابراین برای ثبت تصاویر با کیفیت در شرایط تاریک یا کم نور، باید از دوربینهای مداربسته دید در شب هوشمند با برد مناسب استفاده کرد.
۴- قابلیت تشخیص پلاک خودرو و چهره افراد
با تشخیص پلاک خودرو و تشخیص چهره افراد، می توان آمار دقیقی از تعداد خودروها و اشخاص ورودی به پارکینگ به دست آورد. در ضمن در صورت وقوع جرم امکان شناسایی و پیگرد متخلفین میسر خواهد بود.
۵- مقاومت و پایداری عملکرد در شرایط آب و هوایی مختلف
شرایط آب و هوایی پارکینگ ها نسبت به داخل ساختمانها متفاوت است. پارکینگ ها به خصوص پارکینگهای روباز، دمای سردتر و یا گرمتری نسبت به محیط های داخلی مجتمع ها و ساختمانها دارند و بیشتر در معرض باد و بارش، وارد آمدن ضربات و نفوذ گردوغبار هستند. لذا در این شرایط باید دوربینهایی انتخاب شود که توانایی عملکرد مناسب در بازه های دمایی مختلف را داشته باشند و در برابر نفوذ گردوغبار و وارد آمدن ضربات مقاوم باشند (استاندارهای IP67 و IK10). همچنین دوربینهای مداربسته دارای تکنولوژی Defog، جهت فیلمبرداری با کیفیت بالا در فضای مه آلود یا غبارآلود در پارکینگها به کار می آیند.
۶- لنز دوربین
اگر نیاز به دید ثابت از یک نقطه پارکینگ را داشته باشید، دوربین مدار بسته با لنز ثابت جوابگو خواهد بود، اما برای پوشش تصویری فضای بیشتر می توان از لنزهای چرخشی (وریفوکال) استفاده کرد.
۷- قابلیت WDR
WDR یک تکنولوژی در دوربینهای مداربسته است که برای بهبود کیفیت تصاویر دریافتی از دوربینهای در معرض تابش مستقیم نور خورشید و یا نور دیگر استفاده می شود و در پارکینگهای روباز و ورودی و خروجی پارکینگها کاربرد دارد.