هارد دوربین مداربسته چیست

هارد دوربین مداربسته چیست؟ | انواع و نحوه کارکرد آن

حافظه و فضا، عواملی هستند که بدون آن‌ها دوربین‌های مداربسته کارایی لازم را ندارند. تصاویر امنیتی می‌توانند بی‌نهایت گسترش یابند و این بدون کمک پشتیبان‌ها و درایوهای ذخیره کننده امکان‌پذیر نیست. اکثر سیستم‌های دوربین امنیتی به HDDها (هارد دیسک درایو) متکی هستند زیرا به صورت بی‌وقفه (24/7) در حال ضبط تصاویرند.

همه چیز درباره هارد دوربین مداربسته پنهان

هارد دوربین مداربسته چیست؟

هارد دیسک درایوهای دوربین‌های مداربسته محل ضبط و ذخیره‌سازی تصاویر دوربین‌ها هستند و برای ذخیره، تأمین و نگهداری داده‌های ارسال شده از دوربین استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها غیر فرار هستند، به این معنی که منبع تغذیه مداوم دارند و برای تازه سازی مداوم به حافظه نیاز ندارند.

نقش هارد دیسک در سیستم‌ های مداربسته

با افزایش طول و وضوح کلی تصاویر دوربین‌های مداربسته، نیاز به فضای ذخیره‌سازی و نگهداری بیشتر نیز افزایش یافته است. هارد دیسک (HDD) برای دوربین‌های امنیتی این نیازهای اساسی را برطرف می‌کند. یک هارد دیسک معمولی می‌تواند تقریباً 3 تا 4 سال عمر کند؛ با این حال، هارد دیسک‌های با کیفیت خوب بیش از ده سال دوام می‌آورند. داده‌ها به صورت دیجیتالی و به شکل صفر و یک در هارد دیسک ذخیره می‌شوند.

از آنجایی که هارد دیسک‌ها از قطعات متحرک ساخته شده‌اند، به برق بیشتری نیاز دارند و با حداقل 250 گیگابایت و حداکثر 4 ترابایت فضای ذخیره‌سازی عرضه می‌شوند. هارد دیسک‌ها مزایای زیادی دارند و می‌توانند نیازهای حیاتی دوربین‌های مداربسته را برطرف کنند. علاوه بر این، قیمت آن‌ها مناسب است و به دلیل استفاده گسترده توسط شرکت‌ها و افراد، به راحتی در بازار در دسترس هستند.

به یاد داشته باشید که هارد دیسک‌ها برای اهداف مختلفی استفاده می‌شوند؛ هارد دیسک‌ها شامل دو گروه مخصوص دوربین‌های امنیتی و دسکتاپ (کامپیوترها) هستند که تفاوت‌های قابل توجهی با هم دارند، بنابراین قبل از خرید، حتماً هدف استفاده آن را مشخص نمائید.

هارد دیسک‌های خارجی برای دوربین‌های مداربسته باید در محیطی مناسب نگهداری شوند که در معرض نور مستقیم خورشید، گرما و میدان‌های مغناطیسی نباشد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند به هارد دیسک‌ها آسیب برساند و منجر به از دست دادن داده‌ها و بک‌آپ شود. نظارت دقیق می‌تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند. هارد دیسک‌ها برای دوربین‌ها مناسب هستند زیرا ظرفیت ذخیره‌سازی بالایی ارائه می‌دهند و این چیزی است که دوربین‌ها به دلیل ذخیره تصاویر و به‌روزرسانی‌های روزانه به آن نیاز دارند.

انواع هارد دیسک برای سیستم‌های دوربین مداربسته

نوع مزایا معایب
هارد دیسک (HDD) ظرفیت ذخیره سازی بالا، قیمت مناسب آسیب‌پذیر در برابر قطعی برق، احتمال از دست دادن داده
حافظه حالت جامد (SSD) دسترسی سریع، بادوام گران، ظرفیت محدود
آرایه مستقل دیسک‌های اضافی (RAID) امنیت داده، عملکرد بهبود یافته هزینه بالا، تنظیم پیچیده
سرور ذخیره‌سازی شبکه‌ای (NAS) نصب آسان، قیمت مناسب کندتر، مشکلات سازگاری
ذخیره‌سازی مستقیم متصل‌شده (DAS) قابل اعتماد، نصب آسان قابلیت توسعه محدود، پتانسیل هزینه بالا
شبکه ذخیره‌سازی سازمانی (SAN) عملکرد بالا، قابل توسعه گران، تنظیم پیچیده

1- HDD – هارد دیسک درایو

یکی از رایج‌ترین انواع هارد دیسک برای سیستم‌های دوربین مداربسته، HDD یا هارد دیسک درایو است که دارای مزایا و معایبی است. وقتی بحث از هارد دوربین مداربسته می‌شود، بیشتر منظور کاربران همین مدل است.

از مزایای استفاده از هارد دیسک می‌توان به قیمت نسبتاً پایین آن در مقایسه با سایر گزینه‌های ذخیره سازی اشاره کرد. علاوه بر این، HDD ظرفیت بالایی برای ذخیره داده‌ها دارد که آن را برای مشاغل یا خانه‌هایی با حجم بالای فیلم مناسب می‌کند.

HDD در صورت قطع برق یا سایر اختلالات ممکن است مستعد خرابی باشد. علاوه بر این، داده‌های ذخیره شده در هارد دیسک ممکن است در صورت نگهداری نادرست شوند. به طور کلی، HDD یک انتخاب محبوب برای ذخیره سازی دوربین مداربسته است اما مهم است که قبل از تصمیم گیری، مزایا و معایب آن را بسنجید.

هارد دیسک دوربین مداربسته

2- SSD – درایو حالت جامد

SSD یا درایو حالت جامد یکی از انواع هارد دیسک‌های موجود برای سیستم‌های دوربین مداربسته است. اگرچه در نگاه اول ممکن است یک گزینه عالی به نظر برسد، اما استفاده از SSD با دوربین‌های مداربسته دارای مزایا و معایب مشخصی است.

از مزایای SSD می‌توان به سرعت بسیار بالای آن اشاره کرد. بنابراین، اگر نیاز دارید به سرعت فیلم‌های سیستم دوربین مداربسته خود را مشاهده کنید، می‌توانید این کار را بدون هیچ تأخیری انجام دهید. علاوه بر این، SSDها بادوام‌تر از هارد دیسک‌های سنتی هستند. بنابراین در صورت بروز نوسانات برق یا سایر رویدادهای غیرمنتظره در سیستم دوربین مداربسته، احتمال خرابی آن‌ها کمتر است.

با این حال، استفاده از SSD با دوربین‌های مداربسته نیز دارای برخی معایب است.  آن‌ها گران‌تر از هارد دیسک‌ها هستند. علاوه بر این، SSDها نمی‌توانند به اندازه HDD داده ذخیره کنند، بنابراین اگر سیستم دوربین مداربسته بزرگی دارید، ممکن است به چندین SSD برای ذخیره تمام فیلم‌های خود نیاز داشته باشید. در نهایت، نصب و پیکربندی SSDها می‌تواند دشوارتر از هارد دیسک‌های باشد.

هارد ssd برای دوربین مداربسته

3. RAID – آرایه توزیع مستقل دیسک‌ها (RAID)

RAID نوعی هارد دیسک است که اغلب در سیستم‌های دوربین مداربسته استفاده می‌شود. RAID مخفف “Redundant Array of Independent Disks” است. همانطور که از نام آن پیداست، RAID سیستمی است که از چندین هارد دیسک برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌کند. این روش مزایای زیادی دارد، از جمله افزایش امنیت داده‌ها و بهبود عملکرد.

با این حال، استفاده از RAID در دوربین مداربسته معایبی نیز دارد. شاید مهم‌ترین عیب آن هزینه باشد. سیستم‌های RAID معمولاً بسیار گران‌تر از هارد دیسک‌ها هستند. علاوه بر این، راه‌اندازی و نگهداری RAID دشوارتر از یک هارد دیسک واحد است. در نهایت، تصمیم به استفاده یا عدم استفاده از RAID در یک سیستم مداربسته باید بر اساس نیازهای خاص کاربرد مورد نظر گرفته شود.

ذخیره سازی تصاویر دوربین مداربسته به روش raid

4. NAS – ذخیره‌ساز متصل به شبکه (NAS)

در میان بسیاری از گزینه‌های هارد دیسک برای سیستم‌های دوربین مداربسته، NAS – ذخیره‌ساز متصل به شبکه یکی از محبوب‌ترین‌ها است و با توجه به مزایای فراوان آن، جای تعجب نیست.

استفاده از این روش بسیار راحت است و نیازی به نصب یا پیکربندی خاصی ندارد، بنابراین برای افرادی که نمی‌خواهند با این قبیل کارها سر و کار داشته باشند، بسیار مناسب است. البته از لحاظ قیمت نیز بسیار مقرون به صرفه است.

اما NAS نیز معایبی دارد. یکی از آن‌ها این است که به اندازه برخی دیگر از هارد دیسک‌ها قابل اعتماد نیست. مشکل دیگر این است که شاید کمی کند باشد، به خصوص اگر دوربین‌های زیادی داشته باشید. این مدل ذخیره سازی با همه سیستم‌های مداربسته سازگار نیست.

ذخیره سازی تحت شبکه - NAS

5- DAS – ذخیره سازی مستقیم

ذخیره سازی مستقیم (DAS) یکی از محبوب ترین انواع هارد دیسک ها برای سیستم های دوربین مداربسته است و دلیل آن هم مشخص است: نصب و استفاده از آن آسان بوده و بسیار قابل اعتماد است.

اما استفاده از DAS با دوربین های مداربسته برخی معایب نیز دارد. اول اینکه، به اندازه سایر انواع ذخیره سازی قابل توسعه نیست، بنابراین اگر می خواهید دوربین های بیشتری را به سیستم خود اضافه کنید، باید هارد دیسک های بیشتری خریداری کنید.

علاوه بر این، DAS ممکن است گران تر از سایر انواع ذخیره سازی باشد. بنابراین باید هزینه آن را در زمان خرید در بودجه خود در نظر بگیرید. با این حال، در نهایت، DAS یک گزینه عالی برای ذخیره سازی دوربین مداربسته است و مطمئناً آرامش خیالی را که نیاز دارید به شما می دهد.

ذخیره سازی مستقیم - Das

6- SAN – شبکه ذخیره سازی

در حالی که چندین نوع هارد دیسک وجود دارد که می تواند با سیستم های دوربین مداربسته استفاده شود، شبکه ذخیره سازی (SAN) یکی از محبوب ترین آنهاست. دلیل آن هم مشخص است – SAN مزایای زیادی نسبت به سایر گزینه های ذخیره سازی ارائه می دهد، از جمله عملکرد بالا، قابلیت توسعه و قابلیت اطمینان.

با این حال، استفاده از SAN با دوربین های مداربسته نیز دارای برخی معایب است. یکی از بزرگترین معایب آن هزینه بالای آن است. SAN به طور قابل توجهی گران‌تر از سایر گزینه‌ها می‌باشد. علاوه بر این، تنظیم و پیکربندی SAN دشوارتر از سایر راهکارهای ذخیره سازی است. اما برای کسانی که به عملکرد بالا و قابلیت توسعه ای که SAN ارائه می دهد نیاز دارند، هزینه و تلاش اضافی ممکن است ارزشش را داشته باشد.

ذخیره سازی به روش san

سوالات متداول

1- تفاوت‌ هارد دیسک معمولی و هارد دوربین مداربسته چیست؟

خیلی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند که هارد دیسک معمولی دسکتاپ تفاوت زیادی با هارد دیسک دوربین مداربسته ندارد. حقیقت این است که هارد دیسک مخصوص دوربین مداربسته (HDD) از نظر قابلیت اطمینان، دوام و پیشرفتگی در بسیاری از جنبه‌ها بهتر از هارد دیسک معمولی است.

سؤال دیگری که پیش می‌آید این است که آیا می‌توان از هارد دیسک دوربین مداربسته برای استفاده روزانه یا بازی در لپ‌تاپ یا دسکتاپ استفاده کرد؟ پاسخ سریع “بله” است، اما ممکن است تفاوت‌هایی در سرعت خواندن و نوشتن وجود داشته باشد که می‌تواند بر نحوه پاسخگویی کامپیوتر شما تأثیر بگذارد.

2- هارد دوربین مداربسته کجاست؟

هار دیسک معمولاً داخل جعبه دستگاه ضبط تصاویر (NVR یا DVR) جایگذاری شده و به برد آن متصل است. البته امکان استفاده از Hdd به صورت خارجی (اکسترنال) در کنار دستگاه ضبط نیز وجود دارد.

محل جایگیری هارد دیسک دوربین مداربسته

3- چگونه یک هارد دیسک را به DVR/NVR نصب کنیم؟

نصب صحیح هارد دیسک داخلی و خارجی در سیستم‌های مداربسته بی‌سیم با سیستم‌های DVR و NVR بسیار مهم است. اگر هارد دیسک داخلی به درستی نصب نشود، احتمال بروز مشکلات فنی مانند عدم کارکرد هارد دیسک دوربین مداربسته، خرابی هارد دیسک، عدم تشخیص هارد دیسک توسط DVR، عدم وجود هارد دیسک در دسترس برای ضبط و خطای هارد دیسک دوربین مداربسته بسیار زیاد است.

هنگام نصب هارد دیسک نظارتی داخلی، اطمینان حاصل کنید که کابل‌های هارد دیسک به طور محکم متصل شده‌اند. هارد دیسک یک با یک کابل دیتا به برد دستگاه ضبط متصل می‌شود. همچنین برای تغذیه برق آن، باید کابل برق موجود در دستگاه ضبط را به آن وصل کنید.

4- نحوه کار هارد دیسک در دوربین مداربسته چگونه است؟

همانطور که گفتیم هارد به برد دستگاه dvr یا nvr متصل است. تصاویر ارسالی از دوربین های مداربسته به دستگاه ضبط وارد شده و پس از کد شدن بر روی هارد دیسک ضبط و ذخیره سازی می‌شود. این اطلاعات از طریق نرم افزار سیستم مداربسته قابل بازبینی (play back) است.

5- چگونه هارد دیسک مناسب برای دوربین مداربسته را انتخاب کنیم؟

اگر قصد دارید ویدیوهای نظارتی 24 ساعته را روی هارد دیسک دوربین امنیتی خود ضبط کنید، می‌توانید از دوربین‌های امنیتی با هارد دیسک داخلی مانند سیستم‌های DVR یا سیستم‌های دوربین IP مانند Reolink RLK8-810B4-A با هارد دیسک 2 ترابایت داخلی استفاده کنید.

اگر می‌خواهید یک هارد دیسک خارجی به DVR یا NVR موجود خود اضافه کنید، باید این عامل را در نظر بگیرید.

  • بسیاری از NVRها یا DVRها محدودیتی در ظرفیت هارد دیسک نظارتی خارجی دارند؛ برای مثال، Reolink RLK8-810B4-A به هارد دیسک خارجی یا HDD کمتر از 4 ترابایت اجازه می‌دهد.
  • این محدودیت برای افزایش عملکرد کلی NVRها یا DVRهای دوربین امنیتی با هارد دیسک تعیین شده است.
  • گاهی اوقات، اضافه بار کردن NVRها یا DVRها با HDD بیش از حد مجاز منجر به مشکلاتی مانند عدم شناسایی HDD، عدم وجود HDD برای ضبط، عدم مشاهده هارد دیسک شبکه، عدم امکان ضبط روی هارد دیسک خارجی، عدم تشخیص هارد دیسک، خطای هارد دیسک DVR و غیره می‌شود.

6- وقتی هارد دیسک تشخیص داده نمی‌شود، چکار کنیم؟

سیستم‌های جدید دوربین مداربسته با هارد دیسک ممکن است با مشکلاتی مانند عدم تشخیص هارد دیسک DVR، عدم تشخیص هارد دیسک خارجی برای DVR، خطای هارد دیسک CCTV، عدم تشخیص هارد دیسک توسط DVR، عدم وجود HDD در دسترس برای ضبط مواجه شوند.

علل احتمالی این مشکل ممکن است شامل خرابی هارد دیسک، اتصال سست کابل SATA در داخل DVR/NVR، منبع تغذیه ناکافی برای سیستم DVR و NVR CCTV و عدم سازگاری هارد دیسک با DVR/NVR CCTV باشد.

  • برای رفع مشکل عدم تشخیص هارد دیسک نظارتی، ابتدا سعی کنید سیستم DVR/NVR را با قطع کابل‌های بین ضبط‌کننده‌های ویدیویی DVR/NVR و هارد دیسک ریبوت کنید. اگر پس از اتصال مجدد، هیچ پیام خطایی روی صفحه نمایش داده نشد، احتمالاً مشکل در جای دیگری است.
  • مطمئن شوید که کابل برق SATA یا eSATA متصل به پورت برق هارد دیسک DVR/NVR شل نباشد یا پورت برق SATA آسیب دیده یا معیوب نباشد. سعی کنید کابل را به پورت دیگری وصل کنید.
  • مطمئن شوید که از آداپتور برق مناسب برای سیستم DVR/NVR استفاده می‌کنید.
  • اگر مشکل همچنان برطرف نشد، سعی کنید هارد دیسک را روی دستگاه فرمت کنید یا از یک کامپیوتر برای فرمت کردن HDD استفاده کنید.

7-  آیا می توان از یک هارد دیسک خارجی به جای NVR استفاده کرد؟

بله شما می‌توانید از نرم افزار مانیتورینگ ویدیویی Blue Iris استفاده کرده و هارد دیسک نظارتی خارجی را از طریق کابل USB به کامپیوتر متصل نمائید.

برای انجام این کار، چند نکته را باید در نظر بگیرید: رایانه شما برای اجرای Blue Iris باید دارای قدرت پردازشی و رم کافی مانند 8 گیگابایت رم باشد، شما باید پهنای باند کافی برای ضبط 24/7 داشته باشید، یک هارد دیسک خارجی 500 گیگابایت/1 ترابایت/2 ترابایت/4 ترابایت/6 ترابایت و آشنایی جزئی با شبکه را داشته باشید.

8- تصاویر دوربین‌های مداربسته چگونه ذخیره می‌شوند؟

دو روش اصلی برای ذخیره تصاویر دوربین‌ های مداربسته وجود دارد: ذخیره محلی و ذخیره در فضای ابری.

1- ذخیره محلی به معنای نگهداری تصاویر روی خود دوربین (مانند دوربین‌های امنیتی بی‌سیم با هارد دیسک داخلی) یا در یک دستگاه ضبط مرکزی (NVR یا DVR) است.

2- ذخیره ابری یک روش مدرن‌تر است که در آن دوربین‌های ابری، تصاویر را از طریق شبکه به فضای ابری منتقل می‌کنند.

هر دو روش دارای مزایا و معایبی هستند و به همین دلیل برخی از کاربران از یک راهکار ترکیبی استفاده می‌کنند که از هر دو روش بهره می‌برد.

9- هارد دوربین مداربسته تا چند روز حافظه دارد؟

هارد دیسک NVR یا DVR در اندازه‌های مختلفی وجود دارد و ظرفیت موجود بر حسب ترابایت (TB) تعیین می‌کند که چه مقدار فیلم می‌تواند ذخیره کند. اما این تنها عامل نیست. تعداد دوربین‌های موجود در سیستم و همچنین رزولوشن و نرخ فریم (بر حسب فریم در ثانیه یا fps) هر دستگاه، نقش مهمی ایفا می‌کند.

ظرفیت ذخیره‌سازی دوربین‌های امنیتی با توجه به برند و مدل آن‌ها بسیار متفاوت است و این بزرگترین عامل در تعیین مدت زمانی است که می‌توانند فیلم‌ها را نگه دارند. برخی از آن‌ها حتی حافظه داخلی ندارند و فقط فیلم را به یک مرکز ذخیره‌سازی NVR یا DVR جداگانه منتقل می‌کنند که ضبط‌ها را نگه می‌دارد. برای دوربین‌هایی با حافظه داخلی، مشخصات ویدئو (از جمله وضوح و نرخ فریم) به شدت بر اندازه فایل و مدت زمانی که طول می‌کشد تا ظرفیت ذخیره‌سازی محلی پر شود، تأثیر می‌گذارد. با توجه به همه این عوامل، یک دوربین مداربسته سطح پایین ممکن است فقط بتواند چند روز فیلم را نگه دارد. در مقابل، یک دوربین مدرن و کاملاً مجهز ممکن است سه ماه یا حتی بیشتر فیلم را نگه دارد.

10- آیا ذخیره سازی ابری ایمن‌تر است یا ذخیره سازی محلی؟

هر یک از انواع ذخیره سازی دوربین های مداربسته مزایا و معایب متفاوتی دارند. به طور کلی، ذخیره سازی ابری قابل اعتمادتر است. به عنوان مثال، هنگامی که داده‌ها در فضای ابری قرار می‌گیرند، حتی اگر بلایای طبیعی یا آتش سوزی دوربین‌ها را از بین ببرد، تصاویر ارسال شده همچنان باقی خواهند ماند. ارائه دهندگان حرفه‌ای فضای ذخیره سازی ابری همچنین در زمینه امنیت سایبری پیشرو هستند و به ندرت دچار نقض داده هایی می‌شوند که اغلب شبکه‌های شرکت‌های فردی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. دستکاری فیزیکی نیز هرگز در فضای ابری خطرناک نیست. از سوی دیگر، ذخیره سازی محلی تحت تأثیر مشکلات اتصال نیست و در بسیاری از موارد، به ویژه زمانی که اتصالات ورودی دارای مشکل نیستند، دوربین ها از استراتژی‌های امنیتی داده های بسیار قوی خود استفاده می‌کنند.

About امیر نظری

فعال در حوزه تولید محتوای تکنولوژی های حضور غیاب، کنترل تردد، دوربین مداربسته، تجهیزات بازرسی بدنی و بسیاری موارد دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *