نحوه عملکرد راکت فلزیاب در بازرسی بدنی افراد

راکت بازرسی بدنی چیست و چطور کار می‌کند؟

راکت بازرسی بدنی یک دستگاه فلزیاب دستی است که با استفاده از میدان مغناطیسی انواع فلزات و اشیاء فلزی را شناسایی کرده و به بوق و لرزش اخطار می‌دهد. این دستگاه‌ها برای بازرسی بدنی در اماکن مختلف مانند فرودگاه، پایانه‌های مرزی، شرکت‌ها، ادارات، مدارس و … استفاده می‌شوند.

در دنیای مدرن ما، امنیت در درجه اول اهمیت قرار دارد. خواه در فرودگاه ها، مدارس، یا رویدادهای عمومی، تضمین ایمنی به فناوری پیشرفته نیاز دارد. یکی از این ابزارها که نقش مهمی در غربالگری های امنیتی ایفا می کند،  راکت بازرسی بدنی یا راکت فلزیاب است. در این مقاله، به کارکرد این دستگاه‌های ساده و قدرتمند می‌پردازیم.

راکت بازرسی بدنی چگونه کار می‌کند؟

راکت فلزیاب میدان های الکترومغناطیسی برای تشخیص وجود اجسام فلزی استفاده می‌کنند. یک راکت فلزیاب دستی از دو جزء اصلی تشکیل شده است:

  1. کویل فرستنده : این سیم پیچ یک میدان الکترومغناطیسی در اطراف میله (ناحیه اسکن) ایجاد می‌کند که تقریباً تا حدود 20 سانتی متر  از آن امتداد دارد.
    2. سیم پیچ گیرنده : سیم پیچ گیرنده در کنار فرستنده قرار دارد و تغییرات میدان الکترومغناطیسی ناشی از اجسام فلزی مجاور را تشخیص می‌دهد.

هنگامی که راکت از روی سوژه یا شیئی عبور می‌کند، هر جسم فلزی پنهان در میدان الکترومغناطیسی ایجاد شده، یک میدان الکترومغناطیسی ثانویه ایجاد می‌کند. سیم پیچ گیرنده این تغییر را دریافت کرده و یک هشدار برای اپراتور ایجاد می کند. هشدار می‌تواند به صورت ویبره، صدا و یا نور باشد.

استفاده از میدان مغناطیسی برای تشخیص فلزات در راکت بارسی

کاربردهای راکت بازرسی فلزیاب دستی

فلزیاب های دستی در اماکن مختلف کاربرد دارند. از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • فرودگاه: در افسران امنیتی در گیت بازرسی فرودگاه از این راکت‌ها برای بازرسی بدنی مسافران برای یافتن اقلام فلزی پنهان (مانند اسلحه، چاقو و …) استفاده می کنند.
  • مدارس و دانشگاه‌ها: تضمین ایمنی در داخل موسسات آموزشی با شناسایی اشیاء غیرمجاز و همچنین جلوگیری از ورود موبایل با داخل مدرسه یا جلسات امتحان.
  • دادگاه ها و زندان ها: افزایش امنیت در هنگام ورود و خروج افراد
  • سمینارها و رویدادها: جلوگیری از تهدیدات احتمالی
  • شرکت‌ها، کارخانجات و صنایع : جلوگیری از خروج اشیاء با ارزش

 استفاده موثر از راکت فلزیاب دستی

برای به حداکثر رساندن اثربخشی این دستگاه‌‌ها، تکنیک‌های زیر را در نظر بگیرید:

1. تشخیص حرکت: این راکت‌ها، فلزیاب‌ها با تشخیص حرکت هستند. بنابراین فقط زمانی که در حال حرکت هستند، قادر به شناسایی فلزات بوده زنگ هشدار را به صدا در می‌آورند و اگر به صورت ثابت و بدون حرکت باشند، چیزی را اسکن و شناسایی نمی‌کنند. اپراتور یا متصدی مربوطه باید اسکنر را روی بدن سوژه برای تشخیص حرکت دهد.

2. بدون نیاز به تماس بدنی : غربالگری افراد با استفاده از این راکت مستلزم تماس فیزیکی نیست. اپراتورها فلزیاب را از بیرون لباس، نزدیک به بدن اما بدون تماس با فرد عبور می دهند. ( از فاصله 2 تا 10 سانتیمتری)

 

چند ویدئو از نحوه کار راکت بازرسی بدنی

در ادامه ویدئوهایی از نحوه کارکرد چند دستگاه راکت بازرسی بدنی را مشاهده می‌کنیم.

نحوه عملکرد راکت بازرسی super scanner

نحوه عملکرد راکت بازرسی MD102

آموزش کار با راکت بازرسی بدنی GP140

نحوه کار با دستگاه راکت بازرسی HpPro150

تست عملکرد راکت بازرسی MD101

سوالات متداول

راکت بازرسی بدنی تا چه فاصله‌ای را می‌تواند اسکن و شناسایی کند؟

این  دستگاه‌ها برای بازرسی بدنی طراحی شده‌اند و معمولاً تا فاصله حداکثر 20 سانتیمتری را می‌توانند اسکن کنند. البته فاصله تشخیص بستگی به عواملی مانند اندازه جسم فلزی و حساسیت آشکارساز دارد.

آیا راکت‌های بازرسی می‌توانند بین فلزات تمایز قائل شوند؟

خیر، آشکارسازهای دستی بین فلزات تفاوت قائل نمی شوند. آنها به هر ماده رسانا، خواه آلومینیوم، فولاد یا فلزات گرانبها واکنش نشان می دهند.

آیا راکت فلزیاب برای سلامتی مضر است؟

خیر، فلزیاب های دستی سطوح پایینی از تابش الکترومغناطیسی ساطع می کنند که برای سلامتی انسان بی خطر محسوب می شود.

آیا راکت فلزیاب برای سلامتی مضر است؟

خیر، فلزیاب های دستی سطوح پایینی از تابش الکترومغناطیسی ساطع می کنند که برای سلامتی انسان بی خطر محسوب می شود.

در مورد هشدارهای کاذب راکت بازرسی چکار باید کرد؟

هشدارهای کاذب ممکن است به دلیل سگک کمربند، زیپ، یا سایر اقلام فلزی غیر تهدید کننده رخ دهد. آموزش صحیح کمک می‌کند تا مثبت کاذب را به حداقل برسانید. به طور مثال کاهش حساسیت راکت و یا افزایش فاصله بازرسی می‌تواند هشدارهای کاذب را تا حد زیادی کاهش دهد.

باتری راکت بازرسی چقدر کار می‌کند؟

راکت های بازرسی بدنی معمولاً از باتری 9 ولت قابل شارژ استفاده می‌کنند. باتریهای لیتیومی کیفیت و طول عمر بیشتری دارند. یک باتری با شارژ کامل، امکان اسکن و عملکرد مستمر دستگاه تا 80 ساعت را فراهم می‌آورد.

About امیر نظری

فعال در حوزه تولید محتوای تکنولوژی های حضور غیاب، کنترل تردد، دوربین مداربسته، تجهیزات بازرسی بدنی و بسیاری موارد دیگر

One comment

  1. ویدئوهایی که گذاشتید عالی هستن و اطلاعات بسیار خوبی از نحوه کار راکت های بازرسی میدن دستتون درد نکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *