راکت بازرسی بدنی یک دستگاه فلزیاب دستی است که با استفاده از میدان مغناطیسی انواع فلزات و اشیاء فلزی را شناسایی کرده و به بوق و لرزش اخطار میدهد. این دستگاهها برای بازرسی بدنی در اماکن مختلف مانند فرودگاه، پایانههای مرزی، شرکتها، ادارات، مدارس و … استفاده میشوند.
در دنیای مدرن ما، امنیت در درجه اول اهمیت قرار دارد. خواه در فرودگاه ها، مدارس، یا رویدادهای عمومی، تضمین ایمنی به فناوری پیشرفته نیاز دارد. یکی از این ابزارها که نقش مهمی در غربالگری های امنیتی ایفا می کند، راکت بازرسی بدنی یا راکت فلزیاب است. در این مقاله، به کارکرد این دستگاههای ساده و قدرتمند میپردازیم.
راکت بازرسی بدنی چگونه کار میکند؟
راکت فلزیاب میدان های الکترومغناطیسی برای تشخیص وجود اجسام فلزی استفاده میکنند. یک راکت فلزیاب دستی از دو جزء اصلی تشکیل شده است:
- کویل فرستنده : این سیم پیچ یک میدان الکترومغناطیسی در اطراف میله (ناحیه اسکن) ایجاد میکند که تقریباً تا حدود 20 سانتی متر از آن امتداد دارد.
2. سیم پیچ گیرنده : سیم پیچ گیرنده در کنار فرستنده قرار دارد و تغییرات میدان الکترومغناطیسی ناشی از اجسام فلزی مجاور را تشخیص میدهد.
هنگامی که راکت از روی سوژه یا شیئی عبور میکند، هر جسم فلزی پنهان در میدان الکترومغناطیسی ایجاد شده، یک میدان الکترومغناطیسی ثانویه ایجاد میکند. سیم پیچ گیرنده این تغییر را دریافت کرده و یک هشدار برای اپراتور ایجاد می کند. هشدار میتواند به صورت ویبره، صدا و یا نور باشد.
کاربردهای راکت بازرسی فلزیاب دستی
فلزیاب های دستی در اماکن مختلف کاربرد دارند. از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- فرودگاه: در افسران امنیتی در گیت بازرسی فرودگاه از این راکتها برای بازرسی بدنی مسافران برای یافتن اقلام فلزی پنهان (مانند اسلحه، چاقو و …) استفاده می کنند.
- مدارس و دانشگاهها: تضمین ایمنی در داخل موسسات آموزشی با شناسایی اشیاء غیرمجاز و همچنین جلوگیری از ورود موبایل با داخل مدرسه یا جلسات امتحان.
- دادگاه ها و زندان ها: افزایش امنیت در هنگام ورود و خروج افراد
- سمینارها و رویدادها: جلوگیری از تهدیدات احتمالی
- شرکتها، کارخانجات و صنایع : جلوگیری از خروج اشیاء با ارزش
استفاده موثر از راکت فلزیاب دستی
برای به حداکثر رساندن اثربخشی این دستگاهها، تکنیکهای زیر را در نظر بگیرید:
1. تشخیص حرکت: این راکتها، فلزیابها با تشخیص حرکت هستند. بنابراین فقط زمانی که در حال حرکت هستند، قادر به شناسایی فلزات بوده زنگ هشدار را به صدا در میآورند و اگر به صورت ثابت و بدون حرکت باشند، چیزی را اسکن و شناسایی نمیکنند. اپراتور یا متصدی مربوطه باید اسکنر را روی بدن سوژه برای تشخیص حرکت دهد.
2. بدون نیاز به تماس بدنی : غربالگری افراد با استفاده از این راکت مستلزم تماس فیزیکی نیست. اپراتورها فلزیاب را از بیرون لباس، نزدیک به بدن اما بدون تماس با فرد عبور می دهند. ( از فاصله 2 تا 10 سانتیمتری)
چند ویدئو از نحوه کار راکت بازرسی بدنی
در ادامه ویدئوهایی از نحوه کارکرد چند دستگاه راکت بازرسی بدنی را مشاهده میکنیم.
نحوه عملکرد راکت بازرسی super scanner
نحوه عملکرد راکت بازرسی MD102
آموزش کار با راکت بازرسی بدنی GP140
نحوه کار با دستگاه راکت بازرسی HpPro150
تست عملکرد راکت بازرسی MD101
ویدئوهایی که گذاشتید عالی هستن و اطلاعات بسیار خوبی از نحوه کار راکت های بازرسی میدن دستتون درد نکنه