نحوه کار دستگاه موبایل یاب

دستگاه موبایل یاب چگونه کار می‌کند؟ (ویدئو)

برای جلوگیری از ورود موبایل به مدرسه از راکت های بازرسی بدنی یا دستگاه‌های سیگنال یاب استفاده می‌شود. راکت بازرسی کارایی بیشتری نسبت به سیگنال یاب دارد، چرا که گوشی خاموش را هم شناسایی می‌کند. بنابراین ما نحوه کار با این تجهیزات را توضیح می‌دهیم.

دستگاه موبایل یاب یک راکت بازرسی بدنی است که فلزات را تشخیص می‌دهد. از آنجایی که گوشی های هوشمند از قطعات مختلف فلزی تشکیل شده است، به راحتی توسط این دستگاه‌ها شناسایی می‌شود. صفحه شناسایی این دستگاه از دو سیم پیچ (فرستنده و گیرنده) تشکیل شده است. سیم پیچ فرستنده امواج الکترومغناطیسی را تولید می‌کند و سیم پیچ گیرنده، تغییرات امواج الکترومغناطیسی را تشخیص داده و سیگنالی برای ایجاد آلارم ارسال می‌کند. به این نحو که اگر موبایل در محدوده نزدیک (2 تا 15 سانتی‌متر) دستگاه باشد، توسط آشکارساز شناسایی شده و آلارم (صدا، ویبره، LED) فعال می‌شود.

چطور از دستگاه موبایل یاب استفاده کنیم ؟

کار با راکت بازرسی موبایل یاب بسیار ساده است. این دستگاه‌ها معمولاً از یک باتری شارژی استفاده می‌کنند و توانایی تشخیص موبایل را تا فاصله 15 و گاهی 20 سانتی‌متری دارند.

برای استفاده از دستگاه کافی است، دکمه پاور را روی ON یا I قرار دهید، دستگاه در عرض چند ثانیه در حالت آماده با کار قرار می‌گیرد. حالا کافی است راکت را در نزدیکی بدن دانش آموزان حرکت دهید، در صورت تشخیص، آلارم دستگاه به صدا در می‌آید.

در ویدئوی کوتاه زیر نمونه‌ای از عملکرد دستگاه موبایل یاب را مشاهده می‌کنید.

نکات مهم :

  • دقت کنید که راکت را جلوی صورت نگیرید.
  • راکت بازرسی معمولاً یک دکمه برای تبدیل حالت آلارم از صدا به ویبره و بالعکس دارد.
  • بیشتر راکت های بازرسی قابلیت تنظیم حساسیت یا کاهش حساسیت دارند. در صورتیکه نمی‌خواهید، فلزات ریز مانند سکه، سگک کمربند، دکمه فلزی و … شناسایی شوند، باید دکمه کاهش حساسیت را فشار دهید.
  • هر چه شارژ و قدرت باتری بیشتر باشد، قدرت و عملکرد دستگاه موبایل یاب بهتر خواهد بود.
  • بهتر است از باتری های قابل شارژ لیتیومی استفاده کنید که کیفیت بهتر و طول عمر بیشتری دارند.

About امیر نظری

فعال در حوزه تولید محتوای تکنولوژی های حضور غیاب، کنترل تردد، دوربین مداربسته، تجهیزات بازرسی بدنی و بسیاری موارد دیگر

3 comments

  1. مشکل اصلی دستگاه های موبایل یاب اینه که بجز گوشی وسایل فلزی دیگه مثل گوشواره گل سر یا سکه و کمربند همراه دانش آموز و شناسایی نمیکنه و ما رو به اشتباه میندازه و نمیتونیم با قاطعیت به بچه‌ ها بگیم که گوشی دارن و این خیلی بده البته به مرور رمان که باهاش کار کنی قلقش دستت میاد و کمتر اشتباه میکنی. اما یک نقطه قوت هم داره یعنی موبایل اگه خاموش یا روی حالت پرواز هم باشه میشناسه و این خیلی خوبههه

  2. برای کنکور هم میشه از این دستگاه ها استفاده کرد و به جز موبایل میتونه ایرپاد و ساعت هوشمند را هم شناسایی کند؟ خیلی برام مهمه لطفا توضیح بدید

    • دستگاه های موبایل یاب می‌تونن تمام تجهیزات الکترونیکی مثل ایرپاد، هندزفری، ساعت و خودکار هوشمند، فلش و موارد مشابه را شناسایی کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *