بازرسی بدنی در محل کار

بازرسی بدنی در محل کار برای جلوگیری از سرقت قطعات با‌ارزش

موضوع جلوگیری از خروج کالاهای با ارزش شرکت‌ها و کارگاه‌های تولیدی به بیرون از شرکت همیشه یکی از دغدغه‌های کارفرمایان و صاحبان کسب و کارها بوده است. علاوه بر این در برخی از ادارات و ارگان‌ها که حفظ امنیت آن مورد توجه است، بحث جلوگیری از ورود اشیاء خطرناک مانند اسلحه، چاقو و … بهمراه افراد هموراه مورد توجه قرار گرفته است. بازرسی بدنی در محل کار یکی از راهکارهای جلوگیری از ورود یا خروج اشیاء ممنوعه است. از طرف دیگر، گاهی حفظ کرامت انسانی و شخصیت افراد در بازرسی فیزیکی نادیده‌ گرفته شده است.
پیشرفت تکنولوژی و تولید دستگاه‌ های بازرسی مدرن، تا حدودی مشکل بازرسی بدنی در محل کار را مرتفع ساخته است.

چرا در زمان خروج کارکنان از شرکت‌ها بازرسی بدنی انجام می‌شود ؟

ادارت، شرکت‌ها، کارخانه‌های تولیدی و صنعتی و صنایع مختلف دارایی‌های ارزشمندی دارند که باید از آنها مواظبت شود. خروج این اموال از شرکت می‌تواند ضررهای هنگفتی متوجه آن کسب و کار کرده و گاهی موجب توقف کارکرد بخشی از آن شرکت خواهد شد.

متأسفانه در حال حاضر در بعضی از شرکت‌ها، سرقت بعضی از اشیاء با ارزش و خروج آنها توسط بعضی از پرسنل اتفاق می‌افتد. به طور مثال سیم و کابل، قطعات فلزی با ارزش مانند شیرآلات، قطعات برنجی، بردهای الکترونیکی، مس، طلا و … به خصوص در ابعاد کوچک به راحتی از شرکت خارج می‌شود.

برای جلوگیری از این خروج قطعات با ارزش از محل کار، شرکت ها ناچار به انجام بازرسی بدنی در زمان خروج کارکنان هستند. در حال حاضر از تجهیزات پیشرفته فلزیاب برای اینکار استفاده می‌شود.

جلوگیری از خروج قطعات با ارزش توسط بازرسی بدنی

انواع بازرسی بدنی در محل کار

در این بخش با انواع راهکارهای بازرسی بدنی افراد در محل کار ( انواع بازرسی کار) آشنا می‌شویم.

بازرسی فیزیکی – دستی

در این روش افراد و پرسنل به صورت دستی و توسط نگهبانان و کارکنان حراست مورد بازرسی بدنی قرار گرفته و لوازم همراه آنها مانند کیف نیز باز شده و بررسی می‌شود.
این روش علاوه بر اینکه متضاد با حفظ کرامت انسانی است، دارای محدودیت‌هایی نیز هست و شاید نگهبان نتواند به طور کامل کارکنان را بازرسی کند. این محدودیت‌ها در مورد کارکنان خانم نیز بیشتر است.

استفاده از راکت فلزیاب جهت بازرسی بدنی در محل کار

تجهیزات بازرسی مدرن بسیاری از مشکلات را در زمینه بازرسی بدنی در محل کار مرتفع ساخته‌اند. راکت بازرسی فلزیاب یکی از این تجهیزات است که به صورت کامل تمام بدن افراد را بازرسی کرده و با شناسایی هر گونه فلز یا تجهیزات دارای فلز، به صورت لرزش یا بوق هشدار می‌دهد.
راکت بازرسی بدنی دارای وزن سبکی بوده و به راحتی با دست حمل می‌شود. نگهبان یا مأمور حراست شرکت این راکت را در فاصله 5 الی 15 سانتی‌متری تمام نقاط بدن فرد عبور داده و به راحتی اشیاء فلزی مختلف از جمله سیم و کابل، بردهای الکترونیکی، موبایل و هر گونه قطعات دارای فلز آهنی و غیر آهنی را شناسایی می‌کند.

راکت بازرسی فلزیاب
راکت بازرسی بدنی
گیت فلزیاب دروازه ای
گیت بازرسی بدنی

گیت بازرسی فلزیاب

یکی دیگر از راهکاری بازرسی بدنی در محل کار، استفاده از گیت های فلزیاب است. این تجهیزات به صورت دروازه‌ای در محل ورود و خروج پرسنل نصب شده و کارکنان در زمان ورود یا خروج از داخل آن عبور می‌کنند (شبیه گیت بازرسی فرودگاه).
بر روی بدنه گیت بازرسی سنسورهایی نصب شده است که به راحتی انواع فلزات و اشیاء دارای فلز را شناسایی کرده و هشدار می‌دهند.
گیت بازرسی فلزیاب در انواع 18 زون، 33 زون و 45 زون تولید و عرضه می‌شود. هر چه تعداد زون (ناحیه‌)های شناسایی بر روی بدنه گیت بیشتر باشد، آن گیت دقیق‌تر بوده و عملکرد بهتری خواهد داشت.

چرا بازرسی بدنی در محل کار مهم است؟

اهمیت تولیدات برخی از شرکت‌ها و همچنین لزوم ارتقاء امنیت در برخی از ادارات ایجاب می‌کند، که کارکنان و یا سایر افراد مراجعه کننده، روزانه مورد بازرسی بدنی قرار گیرند. با این حال بازرسی بدنی در محل کار باید طبق ضوابط و بدون تحقیر یا توهین و با حفظ کرامت انسانی انجام گیرد.

با استفاده از بازرسی بدنی در محل خروجی شرکت‌ها، از خروج غیر مجاز اشیاء با ارزش شرکت‌ها و سازمان‌ها از جمله قطعات کوچک و بزرگ تولیدی جلوگیری خواهد شد.

علاوه بر راهکارهای ذکر شده برای بازرسی بدنی در محل کار، می‌توان از دوربین‌های مداربسته نیز جهت افزایش نظم و امنیت در محل کار استفاده نمود.

About امیر نظری

فعال در حوزه تولید محتوای تکنولوژی های حضور غیاب، کنترل تردد، دوربین مداربسته، تجهیزات بازرسی بدنی و بسیاری موارد دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *