آسانسور کارتی چیست؟ | نحوه کارتی کردن آسانسور

از آسانسور در اماکن مختلف مانند شرکت‌ها، ساختمان‌های مسکونی، مجتمع‌های تجاری، هتل‌ها، بیمارستان‌ها استفاده می‌شود. برای اطمینان از عملکرد روان و کارآمد آسانسور و تضمین بالاترین سطح ایمنی راهکارهای مختلفی وجد دارد.

یکی از این راهکارها استفاده از یک سیستم کنترل تردد  است. سیستم‌های اکسس کنترل کارتی یا مبتنی بر موبایل نه تنها ایمنی را بهبود می‌بخشند، بلکه جذابیت و ارزش کلی ساختمان را نیز به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. در ادامه این مقاله با آسانسور کارتی و نحوه کارتی کردن آن آشنا خواهیم شد.

 

آسانسور کارتی چیست ؟

آسانسور کارتی شامل یک اکسس کنترل کارتی است که از کارت و تگ‌های هوشمند بدون تماس (RFID) برای مدیریت و محدود کردن دسترسی افراد مختلف به آسانسور در امکان مختلف استفاده می‌شود.

در این روش یک اکسس کنترل کارتی در ورودی آسانسور و یا داخل کابین نصب شده و به هر یک از ساکنین و کاربران مجاز نیز یک کارت یا تگ تعلق می‌گیرد. این کارت‌ها بر روی دستگاه اکسس کنترل تعریف شده‌اند و بنابراین فقط افرادی می‌توانند از آسانسور استفاده کنند که دارای کارت مجاز هستند.

به این ترتیب دسترسی و استفاده افراد غریبه یا غیر مجاز از آسانسور محدود خواهد شد. از این راهکار برای الزام ساکنین ساختمان به پرداخت شارژ ماهانه نیز استفاده می‌شود. به این صورت که کارت افرادی که شارژ پرداخت نمی‌کنند، توسط مدیر ساختمان غیر فعال شده و استفاده آنها از آسانسور غیر ممکن خواهد شد. در صورت پرداخت شارژ، کارت فعال شده و یا کارت جدید صادر و تحویل می‌گردد.

اگر اکسس کنترل در بیرون کابین (کنار شاسی احضار آسانسور) نصب شود، فقط افرادی می‌توانند سوار آسانسور شوند که کارت معتبر به همراه داشته باشند. در حالتی که دستگاه کنترل تردد (access control) در داخل کابین نصب گردد، شخص داخل کابین می‌شود، اما تمامی کلیدهای طبقات غیر فعال است. در صورتی که شخص کارت خود را جلوی کارتخوان دستگاه بگیرد، کلید طبقات غیر فعال شده و شخص می‌تواند از آسانسور استفاده نماید.

در بعضی از سیستم‌های پیشرفته حتی می‌توان هر طبقه را فقط برای کارت‌های خاص فعال کرد، به صورتی که هر فرد فقط قابلیت تردد به طبقه مربوط به خود را داشته باشد. به عنوان مثال در یک اداره، تمام حسابدارانی که در طبقه پنجم کار می‌کنند می‌توانند به آن طبقه دسترسی داشته باشند، اما نمی‌توانند به بخش فناوری اطلاعات در طبقه سوم بروند. طبقاتی که شامل مناطق عمومی مانند کافه تریا یا سالن ورزشی هستند، معمولاً برای همه قابل دسترسی هستند.

سیستم‌های کارتی آسانسور معمولاً با فناوری RFID کار می‌کنند، اما بعضی از کارت‌ها قابلیت عملکرد مبتنی بر NFC و Bluetooth را نیز دارند.

نحوه کارتی کردن آسانسور

برای تجهیز آسانسور به دستگاه کنترل، کافی است یک دستگاه اکسس کنترل کارتی در آن نصب شده و از طریق سیم‌کشی به سیستم کنترلر آسانسور متصل گردد. در این صورت دیگر آسانسور برای عموم افراد در دسترس نخواهد بود و فقط کاربرانی می‌توانند از آن استفاده کنند که کارت معتبر در اختیارشان باشد.

سیم کشی برای کارتی کردن آسانسور

دستگاه کنترل با دکمه‌های داخل کابین و تجهیزات الکترونیکی در آسانسور ن ارتباط برقرار کرده و تعیین می‌کند که فرد می‌تواند به کدام طبقات دسترسی داشته باشد. اکسس کنترل می‌تواند یک نوع ساده کارتی(RFID) یا یک دستگاه بیومتریک باشد.

هنگامی که اعتبارنامه صحیح (اعتبار کارت) مورد تأیید قرار گرفته و دکمه طبقه در آسانسور فشار داده شود، سیگنال از طریق پنل کنترل آسانسور و سپس به سیستم اصلی که آسانسور را حرکت می‌دهد، ارسال می‌شود.

پنل کنترل آسانسور شامل رله‌هایی است که دکمه را از سیستم آسانسور جدا می‌کنند. اگر فرد مجوز دسترسی به طبقه خاصی را داشته باشد، رله بسته می‌شود و اتصال بین دکمه و سیستم آسانسور (در اتاق کنترل آسانسور) را فراهم می‌کند. دیاگرام سیم‌کشی مثال نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از پنل کنترل برای کنترل آسانسور استفاده کرد.

درباره‌ی امیر نظری

فعال در حوزه تولید محتوای تکنولوژی های حضور غیاب، کنترل تردد، دوربین مداربسته، تجهیزات بازرسی بدنی و بسیاری موارد دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *