امنیت یکی از ملزوماتی حیاتی در جوامع امروزی است و مدیران یا صاحبان مشاغل برای حفاظت از خانهها، کسبوکارها و ساختمانهای عمومی خود به نیروهای امنیتی آموزشدیده متکی هستند. شرکتها برای گشتزنی، جلوگیری از فعالیتهای مجرمانه، قفل و باز کردن دروازههای محافظتشده، کار با دوربینهای نظارتی و انجام وظایف مختلف دیگر به نگهبانان امنیتی اعتماد میکنند.
اهمیت نقش نگهبانان امنیتی
نگهبانان امنیتی در طیف گستردهای از مکانها، از اماکن عمومی گرفته تا سایتهای ساختمانی، مؤسسات مالی و شرکتهای خصوصی، نقش حیاتی دارند. نقش و مسئولیتهای آنها در موفقیت کلی یک محیط تأثیرگذار است. اما اگر نگهبان امنیتی شما دقیقاً نداند چه وظایفی بر عهده دارد، چه اتفاقی میافتد؟
چک لیست وظایف نگهبانان امنیتی
نگهبانان و نیروهای حراست باید هوشیار، دقیق و دارای تواناییهای تحلیلی و استقامت بالا باشند. اگرچه وظایف آنها ممکن است بسته به مکان متفاوت باشد، اما برخی از مسئولیتها در اکثر محیطهای کاری مشترک هستند. درک این موارد به نگهبانان کمک میکند تا محیطی امنتر برای همه افراد ایجاد کنند.
1. تأمین امنیت محل
نگهبانان اغلب به عنوان اولین خط دفاعی در برابر فعالیتهای غیرقانونی یا تهدیدهای خارجی در اماکن مسکونی و تجاری فعالیت میکنند. برخلاف مأموران پلیس که مجرمان را پس از وقوع حادثه بازداشت میکنند، نگهبانان امنیتی در شرکتها و اماکن مختلف از روشهای پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع جرم استفاده میکنند.
2. گشتزنی در محیط
گشتزنیهای منظم به نگهبانان کمک میکند تا از امنیت افراد و محیط اطمینان حاصل کرده و از بروز سرقت، خرابکاری و سایر حوادث غیرمنتظره جلوگیری کنند. آنها به محض مشاهده هرگونه مورد مشکوک، بررسیهای لازم را انجام میدهند.
3. نظارت بر محل
نگهبانان و نیروهای حراست از تجهیزات نظارتی مانند دوربینهای مدار بسته برای پایش محیط استفاده کرده و در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک، میتوانند تحقیق و بررسی بیشتر را آغاز کرده یا درخواست کمک کنند.
4. کنترل دسترسی
نگهبانان امنیتی اطمینان حاصل میکنند که فقط افراد مجاز به اماکن مهم مانند دفاتر، انبارها و سایتهای برگزاری رویدادها دسترسی داشته باشند. آنها ورود و خروج کارکنان، بازدیدکنندگان و پیمانکاران خارجی را کنترل میکنند.
5. بازرسی و قفل کردن دربها
نگهبانان وظیفه دارند ساختمانها را بررسی کرده و مطمئن شوند که تمامی دربها و نقاط مهم به درستی قفل شدهاند.
6. مدیریت گزارشها
ثبت دقیق گزارشها به نگهبانان کمک میکند تا در صورت بروز تهدیدات امنیتی، سریعاً متوجه آن شوند. بررسی مداوم این گزارشها میتواند به شناسایی حملات احتمالی به سیستم امنیتی کمک کند.
7. محافظت از افراد
با افزایش فعالیتهای مجرمانه، افراد مهم ، هنرمندان و افراد سرشناس با تهدیدات جانی مواجه هستند. این افراد نیاز به نیروهای امنیتی دارند تا از آنها و خانوادههایشان محافظت کنند.
8. حفاظت از داراییها
نگهبانان امنیتی نقش مهمی در جلوگیری از سرقت و از دست رفتن منابع باارزش شرکتها دارند. کسبوکارها در تمام صنایع از خدمات حراست و نگهبانی برای حفاظت از اموال خود استفاده میکنند، زیرا از دست دادن ناگهانی اموال و داراییهای شرکت میتواند ضررهای مالی قابل توجهی به همراه داشته باشد.
9. گزارش دهی و مشاهده
نگهبانان باید به طور روزانه مشاهدات خود را ثبت کرده و بر اساس پروتکلهای تعیینشده گزارش دهند. این گزارشها ممکن است به مدیر، سرپرست، یا در مواقع ضروری به مقامات انتظامی ارائه شوند.
10. مدیریت حوادث
نگهبانان امنیتی در شرایط اضطراری مسئول ارائه راهکار و هدایت افراد بود و درصورتیکه قادر به کنترل موقعیت نباشند، باید فوراً با مقامات مربوطه تماس گرفته و درخواست کمک کنند. این افراد همچنین موظفند هرگونه موارد غیرعادی مانند خسارت به اموال، سرقت یا سایر رخدادهای امنیتی را گزارش دهند.
11. ارتباطات مؤثر
نیروهای حراست نه تنها مسئول تأمین امنیت محیط هستند، بلکه باید مهارتهای ارتباطی قوی داشته باشند. ارتباط مؤثر برای حفظ امنیت ساختمان، افراد و اموال ضروری است.
12. کاهش خسارات
هر نگهبان باید توانایی شناسایی تهدیدات را داشته و راهکارهایی برای جلوگیری از آسیب به افراد و اموال ارائه دهد. علاوه بر این، در صورت مشاهده نقض پروتکلهای امنیتی، اقدامات لازم را برای جلوگیری از وقوع حوادث انجام دهند.
13. مدیریت ترافیک
نگهبانان میتوانند ترافیک را کنترل کرده و از رعایت دستورالعملهای ایمنی اطمینان حاصل کنند. همچنین در صورت وقوع تصادفات، بررسیهای لازم را انجام داده و به رانندگان کمک میکنند.
14. مدیریت جمعیت
نیروهای نگهبان در رویدادهای بزرگ مانند نمایشگاهها، کنفرانسها و جشنها، مسئول کنترل جمعیت و اطمینان از برقراری نظم هستند تا از بروز هرج و مرج و خطرات احتمالی جلوگیری شود.
ترجمه شده از : https://shergroup.com/post/point-checklist-for-security-guards