با گسترش استفاده از تجهیزات موبایل یاب در مدارس، امتحانات نهایی و کنکور، بحث دور زدن آنها نیز از طرف دانش آموزان و داوطلبان امتحانات داغ شده است. از روشهای مختلفی مانند خاموش کردن، فویل پیچ کردن، پنهان کردن در نقاط مختلف بدن و …، برای دور زدن موبایل یاب استفاده میشود. در ادامه به این موارد به صورت پرسش و پاسخ میپردازیم.
توجه داشته باشید که دستگاه های گوشی یاب شامل دو دسته راکت بازرسی و سیگنال یابها هستند و این دستگاهها از فاصله نزدیک (کمتر از 15 سانتیمتر) موبایل را شناسایی میکنند و اگر فاصله بیشتر شود، امکان شناسایی به شدت کاهش خواهد یافت.
آیا خاموش کردن گوشی، تأثیر در عدم شناسایی آن دارد ؟
آیا با خاموش کردن گوشی میتوان آن را به داخل مدرسه یا سر جلسه امتحان برد ؟ این سوالی است که بعضی از دانش آموزان و داوطلبین کنکور از ما میپرسند.
- دستگاه فرکانس یاب امواج موبایل و تجهیزات بیسیم را اسکن میکنند. بنابراین اگر گوشی خاموش باشد، امواجی ندارد تا شناسایی شود. پس اگر در مدرسه یا ورودی کنکور از سیگنال یاب استفاده میشود، با خاموش کردن گوشی میتوان آن را به داخل برد. اما اگر سر جلسه امتحان گوشی را روشن کنید و بخصوص اگر بخواهید از طریق اینترنت به سوالات یا جوابها دسترسی داشته باشید، این دستگاه های فرکانس یاب به راحتی آن را شناسایی کرده و اطلاع رسانی ( ایجاد بوق) خواهندکرد.
- راکت بازرسی بدنی فلزیاب است و گوشی تلفن همراه را از روی قطعات فلزی آن شناسایی کرده و بوق میزند. بنابراین برای آن فرقی ندارد که موبایل روشن یا خاموش باشد و آن را در هر حالتی شناسایی خواهد کرد.
آیا با فویل پیچ کردن گوشی میتوان موبایل یاب را دور زد؟
بستگی به این دارد که از چه عایقی استفاده میکنید. به طور مثال اگر از فویل آلومینیوم استفاده میکنید، ممکن است نتیجه در راکت بازرسی و سیگنال یاب کاملاً متفاوت باشد. به این صورت که راکت بازرسی بدنی به راحتی فویل آلومینیوم را به عنوان فلز شناسایی میکند و بوق میزند و اینکار به ضرر کسی است که در صدد دور زدن دستگاه موبایل یاب است. اما در مورد سیگنال یاب ها، استفاده از فویل آلومینیوم ممکن است شدت امواج را به شدت کاهش دهد و از تشخیص امواج توسط دستگاه فرکانس یاب جلوگیری کند.
در مورد سایر موارد مانند پارچه، کاغذ و مقوا، تأثیر چندانی در عدم شناسایی مشاهده نشده است و اگر از راکت موبایل یاب یا سیگنال یاب به درستی استفاده شود، امکان تشخیص تا درصد بالایی وجود دارد.
علاوه بر این به نکته توجه داشته باشید که پیچاندن مقدار زیادی از عایق دور موبایل، ضخامت آن را در جیب یا هر جای دیگر افزایش داده و ممکن است جلب توجه کند.
پنهان کردن گوشی در نقاط سخت بدن چقدر در عدم شناسایی آن موثر است؟
این راهکار نیز هیچ تأثیری ندارد. چرا که اگر از دستگاه موبایل یاب باکیفیتی استفاده شود و از فاصله مناسب (زیر 10سانتی متر) کار بازرسی بدنی صورت گیرد، گوشی پنهان شده شناسایی خواهد شد. به شرط اینکه شخصی که مأمور بازرسی است، دستگاه را به تمامی نقاط بدن نزدیک کند و کار بازرسی را به صورت ناقص انجام ندهد.
آیا دستگاه های موبایل یاب وسایل دیگر مانند هندزفری یا ساعت هوشمند را نیز شناسایی میکنند ؟
بله! راکت های بازرسی بدنی فلزیاب هستند و تمامی تجهیزات و مدارهای الکترونیکی مانند هندزفری، ساعت و خودکار هوشمند، سیمکارت، آیپد و انواع دستگاههای ضبط و پخش صدا و تصویر را شناسایی میکنند.
فرکانس یاب ها نیز میتوانند امواج تجهیزات بیسیم مانند موبایل، هندزفری بیسیم، ساعت هوشمند و موارد مشابه را تشخیص دهند.
آیا پنهان کردن گوشی داخل کفش راهکار مناسبی برای بردن گوشی به مدرسه است ؟
این نکته را در نظر بگیرید که اگر دو اصل استفاده از دستگاه های موبایل یاب با کیفیت و بازرسی کل بدن به درستی رعایت شود، هیچ راهی برای دور زدن آنها وجود نخواهد داشت. مگر اینکه از دستگاه با کیفیت و حساسیت پایین استفاده شود و یا بازرسی ناحیه پایین پا انجام نشود.
تداخل در تشخیص گوشی موبایل از فلزات
در رابط با شناسایی موبایل توسط راکت های بازرسی بدنی یک مورد وجود دارد، که باید به آن توجه داشته باشید. برای راکت بازرسی تفاوتی ندارد که شما به همراه خود گوشی داشته باشید، یا گوشواره، سکه یا هر فلز دیگر. این دستگاه هر فلزی را در محدوده شناسایی خود اسکن کند، بوق میزند و این میتواند چالشی در مسیر عملکرد درست آن باشد.
شاید بعضی از دانش آموزان مدارس یا داوطلبان کنکور از این نکته استفاده کنند و مثلاً گوشی را در نزدیکی گوش خود پنهان کنند و در صورت بوق زدن موبایل یاب، بگویند که گوشواره دارم و یا با پنهان کردن گوشی در زیر کمربند، در زمان شناسایی، سگک کمربند را نشان دهند.
برای رفع این مشکل میتوانید فاصله بازرسی بدنی را افزایش دهید. به طور مثال در فاصله بیشتر از 8cm امکان اسکن و شناسایی فلزات ریز مانند سگک کمربند، دکمه فلزی لباس، گوشواره و موارد مشابه بسیار کم است. اما گوشی در این فاصله شناسایی میشود. البته به شرطی که از دستگاه موبایل یاب باکیفیت استفاده نمایید.
اگر شما هم سوالی در این مورد دارید، در بخش دیدگاه بنویسید، تا در اسرع وقت پاسخگو باشیم.
موبایل را پشت کمربند قایم کنید، هر وقت اون ناحیه بوق زد بگید از سگک کمربنده خیلی راحت گول میخوره البته به هوشیاری و سمج بودن کسی که بازرسی می کنخ هم بستگی داره حواستون بلشه
درود اگه گوشی خاموش کنم و بزام تو کفشم بازم شناسایی میشه؟ اول میخواستم ورق المنیوم بپیچم دورش که دوستام گفتن اینکار نکن چون راکت المینوم را میشناسه و بوق میزنه
خاموش بودن گوشی تأثیر در شناسایی یا عدم شناسایی آن ندارد و حتی در حالت خاموش نیز شناسایی میشود. اگر بازرس یا متصدی بازرسی به درستی افراد را تفتیش کند، موارد مشکوک داخل کفش نیز شناسایی خواهد شد. در مورد سوال سوم هم که خودتون اذعان کردید که فویل آلومینیوم خودش فلز است و به راحتی توسط راکت های بازرسی شناسایی میشود.
سلام اگر تلفن رو خاموش کنیم سرجلسه دستگاه سیگنالیاب میتونه تشخیصش بده؟
سلام
خیر سیگنال یاب فقط امواج را شناسایی می کنند و اگر موبایل هیچ امواج و سیگنالی نداشته باشه، با این تجهیزات شناسایی نمیشه. اما با راکت های بازرسی بدنی شناسایی می شود.
سلام
اگر تلفن را روی حالت پرواز بزارم و فقط وای فای را روشن کنم تا به گوشی دوستم وصل بشه و گوشی دوستم رو بزاریم توی کمد گوشی ها دوباره گوشی من شناسایی میشه با سیگنال یاب یا خیر؟
بله امواج وای فای در هر صورت توسط این دستگاه ها شناسایی میشوند.