یکی از الزامات مهم در کسب و کارهای مختلف به خصوص سازمانها ، ادارات و شرکت های بزرگ، ثبت و مدیریت توزیع غذای مصرفی کارکنان است. داشتن برنامه غذایی، مدیریت توزیع غذا و هزینههای مربوط به رستوران، از جمله چالشهای مهم هر سازمان است. اتوماسیون تغذیه، صدور ژتون و رزرواسیون غذا، تمام امکاناتی که برای مدیریت بهینه رستوران سازمان خود لازم دارید، در اختیار شما قرار میدهد.
هنوز برخی از شرکتها از سیستم صدور ژتون دستی برای توزیع غذا بین پرسنل استفاده میکنند. این مدل علاوه بر اینکه سخت و زمانبر است و به نیروی انسانی بیشتری نیاز دارد، اشتباهات زیادی همراه خود دارد. سوء استفاده و توزیع ناعادلانه غذا در سیستم مدیریتی رستوران امری اجتناب ناپذیر است. در اتوماسیون رستوران ، اشتباهات سیستم سنتی دیده نمیشود و استفاده از آن صرفه اقتصادی قابل توجهی برای مجموعه کاری شما به همراه خواهد داشت.
ژتون غذا چیست ؟
ژتون در لغت به معنای بلیط، کوپن و بن است. ژتون غذا مهره فلزی، پلاستیکی یا یک برگه کاغذی است که در بعضی از موسسات و رستورانهای به جای پول در ازاء دریافت غذا به کار می رود.
اتوماسیون تغذیه یا رزرواسیون غذا چیست ؟
اتوماسیون تغذیه یا رزرواسیون غذا، یک نرمافزار مدیریت رستوران است که به همراه یک سیستم احراز هویت (کارتخوان یا دستگاه حضور و غیاب) و یک چاپگر حرارتی (صدور فیش)، امکان مدیریت کامل رستوران (تأمین مواد اولیه تا توزیع غذا) شرکت را در اختیار شما قرار میدهد. از این سیستم میتوان در تمامی رستورانها از جمله رستوران کارخانجات، شرکتهای تولیدی و صنعتی، سازمانها و ادارات دولتی، بیمارستانها و مراکز بهداشتی، دانشگاهها و مراکز آموزشی و … استفاده کرد.
لیست شرکتهای ارائه دهنده نرم افزار تغذیه و رزرواسیون غذا
پردازش هوشمند پارسیان (اتوماسیون صدور ژتون)
- برنامه ریزی و پکیج بندی غذا ،دسر و…
- قابلیت چاپ ژتون
- قابلیت تحویل غذا از طریق دستگاه
- رزرو غذا از طریق وب
- امکان لینکه به سیستم حضور غیاب جهت مدیریت شرط حضور برای دریافت غذا
- مانیتورینگ آشپزخانه
- نمایش پکیج بر روی دستگاه
- امکان ایجاد محدودیت زمان و تعداد تحویل غذا
جهان گستر (اتوماسیون تغذیه و رزرو غذا)
- مدیریت سیستم اتوماسیون تغذیه ، انبار، تریا و …
- اعلام وضعیتسیستم به صورت لحظه ای به کاربر
- دیتابیس SQL با قابلیت شبکه
- نرم افزار تحت ویندوز
- ارائه گزارشات گردش مالی جهت تسویه حساب با پیمانکار
- قابلیت عملکرد در شبکه داخلی و اینترنت
- ارائه انواع گزارشات متنوع از عملکرد سیستم
- امکان رزرواسیون غذا از طریق اینترنت
- دریافت SMS رزرو غذا
- قابلیت صدور كارت شارژی
پالیز افزار (اتوماسیون رزرواسیون غذا و صدور ژتون)
- رزرو آنی غذا ، رزرو از طریق وب، رزرو بر اساس حضور
- امکان دریافت وعده های اضافی
- سیستم تحت وب و تحت ویندوز
- توزیع نیابتی
- تعریف مستقل منوهای غذایی
- اختصاص دستگاه های صدور ژتون به سالن های مختلف
- تعریف گروههای غذایی
مزایا اتوماسیون تغذیه، صدور ژتون و رزرواسیون غذا
1. در اتوماسیون تغذیه شرکت ، دخالت انسانی به حداقل رسیده و بنابراین تخلف و دریافت چندباره غذا توسط کارکنان خاطی حذف میشود. چرا که در سیستم هر پرسنلی فقط مجاز به دریافت یک غذا در هر وعده است.
2. امکان یکپارچه سازی اتوماسیون رستوران شرکت با سیستم حضور و غیاب وجود دارد. بدین ترتیب آمار پرسنل حاضر در شرکت در اتوماسیون تغذیه قابل رؤیت است و بر اساس همین آمار غذا طبخ میشود و دیگر شاهد طبخ غذای اضافی و اسراف و دور ریز آن نخوهید بود.
3. میزان مواد اولیه ورودی به رستوران و تعداد ژتونهای صادر شده و همچنین تعداد غذا و مخلفات مصرف شده در اتوماسیون تغذیه رستوران ثبت شده و قابل بررسی است. به این صورت نظارت بیشتری بر کمیت و کیفیت طبخ غذا خواهید داشت و هزینههای پرداختی به پیمانکار رستوران با دقت بیشتری انجام میشود.
4. سیستم تغذیه رستوران امکانات جالبی در اختیار شما قرار میدهد. به طور مثال اگر شخصی بدون ثبت ورود در سیستم حضور غیاب، وارد شرکت شده باشد و یا در شیفت غیر مرتبط در محل کار حاضر شده باشد، مجاز به دریافت غذا نیست و سیستم برای این شخص ژتون صادر نمیکند.
5. رزرواسیون غذا یکی از امکانات اتوماسیون رستوران است. هر یک از پرسنل میتواند از چند روز قبل وعدههای غذایی مورد علاقه خود را از طریق سیستم رزو کند. با رزرواسیون غذا، امکان نظارت و مدیریت کامل بر نوع و تعداد هر غذا در روزهای آتی فراهم میشود. البته در بعضی از شرکتها، غذا به صورت از پیش تعیین شده، طبخ میشود و امکان رزر غذا وجود ندارد. در این حالت پرسنل در زمان توزیع وعدههای غذایی در رستوران حضور پیدا کرده و پس از دریافت ژتون و ارائه آن به مسئول مربوطه وعده غذایی خود را دریافت مینماید. در ویدئوی زیر یک آموزش از نحوه رزرو غذا در نرم افزار را مشاهده می کنید.
6. پارامترهای مختلفی جهت تنظیم روشهای توزیع غذا در رستوران وجود دارد. این پارامترها بر اساس سیاستهای هر سازمانی و با نظر مستقیم مدیران مربوطه تنظیم میشوند. به طور مثال اگر چندین سالن غذا خوری در شرکت شما وجود داشته باشد، میتوانید هر سالن را به یک یا چند گروه یا واحد تخصیص دهید. به این صورت پرسنل هر واحد فقط از رستوارنی که به آنها اختصاص داده شده، مجاز به دریافت غذا هستند و نمیتوانند از رستورانهای دیگر غذا دریافت کنند.
7. تمامی اطلاعات رستوران از جمله میزان ورود مواد خام به آشپرخانه، تعداد فیشهای صادر شده، تعداد غذا و دسر توزیع شده در اتوماسیون تغذیه رستوران ثبت میشود. این اطلاعات به صورت مستند قابل دسترسی است و میتواند در قالب انوع گزارشات از جمله میزان مواد اولیه وارد شده به رستوران، تعداد کل غذای سرو شده، تعداد مخلفات و دسر مصرفی، تعداد دریافت غذا توسط هر یک از پرسنل، آمار توزیع غذای روزانه، ماهانه، سالانه، تعداد دریافت غذا توسط یک فرد یا یک گروه در اختیار مسئول مربوطه قرار گیرد.
اگر بخواهیم مزایای اتوماسیون تغذیه شرکت ها و ادارات را به صورت خلاصه بیان کنیم، میشود موارد زیر را ذکر کرد :
· صرفه جویی در هزینههای توزیع غذای پرسنل شرکت
· امکان رزرواسیون غذا به صورت آنلاین و از چندین روز قبل
· ارتقاء کیفیت و راندمان کاری در رستوران شرکت
· امکان اعمال حالتهای مختلف در زمینه توزیع غذا بر اساس سیاستهای شرکت
· توزیع سریعتر غذا ، کاهش زمان انتظار جهت دریافت غذا و کسب رضایت کارکنان
· طبخ غذا بر طبق آمار، جلوگیری از طبخ غذای اضافی و اسراف آن
· جلوگیری از دریافت غذای اضافی توسط کارکنان
· ثبت کلیه اطلاعات مربوط به رستوران در بانک اطلاعاتی نرمافزار و امکان تهیه گزارشات متنوع از آن
· بهینه سازی استفاده از نیروی انسانی مورد نیاز در آشپزخانه و رستوران شرکت
راهکارهای اجرای اتوماسیون تغذیه و صدور ژتون
مدیریت رستوران ادارات و شرکتها به دو روش مستقل (آفلاین) و تحت شبکه (آنلاین) مورد قابل اجراست.
در سادهترین شکل اتوماسیون تغذیه ثبت اطلاعات و صدور ژتون توسط یک دستگاه احراز هویت (حضور غیاب) انجام میشود. مشخصات پرسنل (به صورت شماره کارت، کد، اثر انگشت، تشخیص چهره و …) و تنظیمات مورد نیاز بر روی یک دستگاه حضور و غیاب رستوران اعمال میشود. این دستگاه به یک چاپگر حرارتی (صدور فیش) متصل است و پس از شناسایی و تأیید اعتبار پرسنل توسط دستگاه، ژتون صادر شده و با ارائه آن به متصدی رستوران، وعده غذایی دریافت میشود. در این روش امکان حذف چاپ ژتون وجود دارد. در این حالت پس از شناسایی و تأیید اعتبار، ژتون شخص بر روی یک مانیتور مخصوص قابل مشاهده بوده و در ازاء آن غذا تحویل داده میشود. روش مستقل یا آفلاین در شرکتها و کسب و کارهای کوچک و متوسط قابل اجراست.
در شرکتها و سازمانهای بزرگ روش کارایی لازم را ندارد و باید از یک سیستم پیشرفته تحت شبکه (اتوماسیون تغذیه آنلاین) استفاده کرد. در این روش تمامی اطلاعات دریافتی توسط دستگاه از طریق شبکه به نرمافزار مدیریت رستوران ارسال میشود و پردازش اصلی و صدور ژتون با فرمان نرمافزار انجام میگیرد. روش آنلاین امکانات بیشتری نسبت به روش قبلی در اختیار شما قرار میدهد و تمامی اطلاعات و تغییرات به صورت لحظهای (آنلاین) اعمال شده و قابل مشاهده میباشد. رزرواسیون غذا و امکان دریافت گزارشات متنوع در سیستم آنلاین قابل دسترس است.